021/209.90.66
021/209.90.65

office@meatsystems.ro

Celulozice


Membranele celulozice au la baza celuloza pura regenerata, celuloza nativa si glicerina. Deasemeni, datorita procesului tehnologic de productie, ele contin si o cantitate mica de apa. Membranele celulozice Nalo Top mai contin suplimentar polimeri pentru impermeabilizare.

Membranele celulozice se fabrica de aproape 100 de ani si au fost printre primele membrane artificiale folosite in industria alimentara.
 

Proprietatile lor principale sunt:

  • Permeabilitatea. Ele sunt permeabile la fum, apa, oxigen, alte gaze. In consecinta ele se folosesc cu precadere pentru mezeluri care se afuma si (sau) se usuca. O exceptie o constituie membranele Nalo Top, care in mod intentionat nu sunt permeabile.
  • Impermeabilitatea la grasimi.
  • Contractibilitatea, care poate fi variata prin procesul tehnologic de producere, de la 2-3% pina la 20%.
  • Elasticitatea, care poate fi variata prin procesul tehnologic de realizare, de la 5% pina la 40%.
  • Rezistenta mecanica excelenta, care le face deosebit de utile in productia de serie. Clipsarea membralelor celulozice nu creaza probleme.
  • Pot fi colorate in culori atragatoare si pot fi usor tiparite
  • Inaintea umplerii, se face o inmuiere de cel putin 30 minute in apa calduta (30-35ºC) fara sare.


Membranele celulozice se impart in mai multe categorii:

  • Membrane pur celulozice
  • Membrane Nalo Faser
  • Membrane Nalo Top